Denk & Beslis mee over zaken die
er toe doen op jouw Schiermonnikoog

Wij&Wadvogels in het Waddengebied

3 jaar geleden
Geen reacties

Van 2021 tot 2023 loopt het project Wij&Wadvogels in het gehele Waddengebied. Wij&Wadvogels heeft ongeveer 25 deelprojecten waarin organisaties met elkaar werken aan een rijke Waddenzee. Eén van die deelprojecten vindt plaats op Schiermonnikoog. 

Op Schiermonnikoog willen we meer broed- en rustplekken voor wadvogels realiseren en verantwoorde voorzieningen om de vogels te bekijken bij de jachthaven en de Westerplas. Hieraan doen verschillende organisaties mee, waaronder Natuurmonumenten, gemeente Schiermonnikoog, Nationaal Park Schiermonnikoog en Wetterskip Fryslân. Tijdens een live-uitzending op maandag 10 mei werd het startsein gegeven voor Wij&Wadvogels op Schiermonnikoog en werd verteld wat er de komende tijd gaat gebeuren. In het bijzonder kon je horen hoe belangstellenden, zoals eilanders, vogelaars en bezoekers, mee kunnen denken. Misschien heb je op 10 mei wel gekeken naar de uitzending. Heb je de uitzending gemist? Dan kun je deze hier terugkijken.

Doe mee en vul de enquête in!

Vanuit het overkoepelende project Wij&Wadvogels is een enquête opgesteld die gaat over de waardering en beleving van wadvogels maar ook over draagvlaak voor maatregelen voor het beschermen van vogels. Het doel van deze enquête is om op de lange termijn de effecten van de deelprojecten beter te kunnen beoordelen. We hopen dat veel mensen hun mening willen geven via de enquête vanuit Wij&Wadvogels. Via onderstaande knop start je de enquête:

Excursies

Op 6 juli 2021 organiseert Natuurmonumenten excursies naar de jachthaven en de Westerplas. Tijdens deze dag kun je met ons je ideeën en inzichten over het project delen. Houd de Dorpsbode en de socialemediakanalen van Natuurmonumenten en Nationaal Park Schiermonnikoog in de gaten voor meer informatie. 

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond Wij&Wadvogels op Schiermonnikoog? Stuur een e-mail met je naam en e-mailadres naar boswachter Cynthia Borras. Je gegevens worden alleen gebruikt om je te informeren over Wij&Wadvogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[bws_google_captcha]