Denk & Beslis mee over zaken die
er toe doen op jouw Schiermonnikoog

Welkom bij Schitterend Schiermonnikoog!

7 jaar geleden
Geen reacties

Schitterend Schiermonnikoog gaat over alles wat er zich in de natuur van het Nationaal Park afspeelt. Bijzondere vogelsoorten, prachtige orchideeën, schelpen in allerlei vormen en formaten. Maar ook wandel- en fietsroutes, informatieborden en natuurexcursies. Ieder beleeft de natuur op zijn eigen manier en vindt het belangrijk ervan te kunnen blijven genieten.

 

Op Schitterend Schiermonnikoog kun je hierover meepraten. Natuurlijk zijn er wel zaken waar we niet omheen kunnen. De natuurwaarden moeten behouden blijven of soms zelfs verbeterd worden. Dat is wettelijk vastgelegd in Natura 2000. Maatregelen die hierin staan moeten worden uitgevoerd en doelen moeten worden gerealiseerd. Maar we kunnen het er wel over hebben hoe dat het beste kan. Het Nationaal Park Schiermonnikoog en Natuurmonumenten willen dit vooral samen doen. We willen mensen betrekken bij het natuurbeheer, meenemen in het veld en met elkaar bekijken waar het anders of beter kan.

 

Wie zich aanmeldt voor het online platform van Schitterend Schiermonnikoog ontvangt iedere 6 weken een enquête over een bepaald thema. Na iedere enquête volgt een terugkoppeling van de resultaten. En dat niet alleen. Er wordt ook verteld wat we gaan doen met de resultaten. Daarin zit de kracht van Schitterend Schiermonnikoog.

 

Een platform voor iedereen
Schitterend Schiermonnikoog is er voor eilanders en bezoekers die willen meepraten over landschap, natuur, recreatie en voorzieningen in het Nationaal Park. Hoe groter het panel, hoe representatiever de resultaten. Schitterend Schiermonnikoog wil daarom de komende maanden groeien. Meld je direct aan!

 

De eerste enquête
Als je je hebt aangemeld ontvang je half oktober de eerste enquête. We willen dan graag jouw mening horen over voorzieningen in de natuur. Wat vind je van de bankjes en prullenbakken die je tegenkomt? Zijn het er te weinig, genoeg of juist teveel?

 

Aanmelden
Wil je meepraten, meedenken en meedoen? Meld je dan nu aan als panellid van Schitterend Schiermonnikoog.
Schitterend Schiermonnikoog is een initiatief van Nationaal Park Schiermonnikoog en Natuurmonumenten. In de toekomst zullen mogelijk nog andere partijen aanhaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[bws_google_captcha]